vrijdag 29 juni 2012

Dr.Chance


Met godsdienst hebben we de film My Sister’s Keeper gekeken. Dit is een film over het leven van een meisje dat leukemie heeft en haar gezin.
In de film wil de moeder het meisje, Kate, zo lang mogelijk in leven houden. Zelfs als ze daarvoor de wet moet overtreden. Dokter Chance is de dokter van Kate geweest vanaf het moment dat ze de diagnose van leukemie kreeg totdat ze stierf. Ik vind Dokter Chance een interessant personage omdat hij altijd eigenlijk een beetje afstandelijk aanwezig is. Hij lijkt over haar te waken in het ziekenhuis. Dokter Chance is degene die de ouders van Kate het idee geeft dat ze een perfecte donor kunnen maken, een 100% match, al is dat wettelijk niet toegestaan. Hij weet dat de moeder van Kate alles zal doen om Kate in leven te houden, en dus weet hij dat hij ook geen problemen zal krijgen door het idee van een 100% match maken aan ze voor te leggen. Natuurlijk gaan ze akkoord, de moeder dan, en de vader is in het begin een beetje terughoudend, maar uiteindelijk gaat hij erin mee. De moeder wil Kate gewoon niet loslaten, het maakt haar niet uit wat het kost, ze moet en zal zorgen dat Kate in leven blijft. Het zou mij niet verbaasd hebben als ze, nadat Anna geen donor meer wilde zijn en nog niet verteld had dat Kate dood wilde, nog een kind zou hebben “ontworpen” dat wel een nier zou gaan afstaan. Wanneer ze akkoord zijn gegaan zorgt hij ervoor dat Anna “ontworpen” wordt, vanaf het moment dat ze geboren wordt is ze er om haar zus van beenmerg en dergelijken te voorzien. Kate komt altijd op de eerste plaats, zelfs haar broertjes dyslexie wordt bijna over het hoofd gezien. Dokter Chance is dus een soort van toezichthouder, al bijna Kate's hele leven zorgt hij dat ze van alles van Anna krijgt. Ik vind ook dat hij een serieus maar warme persoonlijkheid heeft, hij is altijd vriendelijk tegen de familie Fitzgerald.

In de film representeert hij de wetenschap en de medicijnen. Hij is ook altijd eerlijk tegen de vader en moeder van Kate over de toestand van Kate. Hoe erg de toestand van Kate ook is, hij heeft altijd wel een behandeling die haar gegeven kan worden. Ook al zijn de kansen nog zo klein dat ze werken, hij zorgt altijd voor hoop dat het werkt. Ik denk dat de hoop, en het niet in staat zijn Kate los te laten van de moeder ook voor een groot deel van dokter Chance komt. Hij zorgt ervoor dat ze door wil blijven gaan omdat er altijd wel nóg een behandeling is die kan werken.

Dokter Chance is niet zo heel veel in beeld, maar wel erg aanwezig in de film. Hij is de hoop, de behandelingen en degene die weet wat Kate kan en mag. Ik denk dat hij net zoals alle andere personages in de film onmisbaar is, hij staat voor het feit dat het altijd nog kan, dat er altijd nog wel iets is dat de patiënten nog in leven kan houden. Maar wanneer het genoeg is geweest stopt hij ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten